Τρίτη 18 Απριλίου 2006

Πορνεία με... φορολογικό συντελεστή (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Τη φορολόγηση των εσόδων που προέρχονται από την πορνεία πρότεινε στο υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας ο διευθυντής Ασφάλειας του Ουργκιούπ (περιοχή Καππαδοκίας) Μουτλού Τσελίκ ζητώντας εφαρμογή του άρθρου 9 του Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ» ο κ. Τσελίκ, ο οποίος είναι Διευθυντής Ασφάλειας μίας από τις πιο τουριστικές περιοχές της Τουρκίας, στο έγγραφό του προς το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι ο τομέας της πορνείας βρίσκεται στα χέρια ατόμων που απέκτησαν την τουρκική υπηκοότητα και εκμεταλλεύονται αλλοδαπές, ενώ διαπιστώθηκε ότι έχουν αποστείλει με εμβάσματα ή με άλλο τρόπο 3,8 εκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό.

Η πρόταση του Τσελίκ προκάλεσε προβληματισμό στο υπουργείο Οικονομικών διότι ποτέ κατά το παρελθόν δεν υπήρξε αυτού του είδους φορολόγηση. Αρμόδιοι του υπουργείου επισήμαναν ότι ο Διευθυντής Ασφάλειας του Ουργκιούπ έθιξε ένα πολύ σοβαρό θέμα και ότι η πρότασή του είναι βάσιμη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Χουρριέτ» σημαντικός αριθμός αλλοδαπών γυναικών που απέκτησαν την τουρκική υπηκοότητα έχει πάρει στα χέρια τον τομέα της πορνείας και απασχολούν αλλοδαπές που έρχονται στην Τουρκία με βίζα διάρκειας 3-6 μηνών και οι οποίες στέλνουν στις χώρες τους τα έσοδα που αποκομίζουν αφορολόγητα από τη δραστηριότητά τους.

Από έρευνες της εισαγγελίας και της Ασφάλειας του Ουργκιούπ διαπιστώθηκε ότι 27 γυναίκες της περιοχής αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν για να κινήσουν το ενδιαφέρον των συζύγων τους οι οποίοι συνευρέθηκαν με αλλοδαπές πόρνες. Η Διεύθυνση Ασφάλειας επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο κατά των αλλοδαπών που ασχολούνται με την πορνεία και παράλληλα υπογραμμίζει ότι σημαντικός αριθμός αυτών των γυναικών είναι φορείς διαφόρων ασθενειών. Οι αρμόδιοι της Ασφάλειας τονίζουν ότι βάσει του άρθρου 9 του Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας θα πρέπει να φορολογούνται κάθε είδους έσοδα και επομένως θα πρέπει να φορολογηθούν και τα έσοδα από την πορνεία. Υπογραμμίζουν ακόμη ότι οι γυναίκες αυτές με τα έσοδά τους έχουν αγοράσει σπίτια μαγαζιά και αυτοκίνητα στις χώρες τους ή στην Τουρκία χωρίς να φορολογούνται. Παράλληλα ζητούν να αξιολογηθεί το αίτημα για φορολόγηση της πορνείας βάσει των διατάξεων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, του Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας και από την άποψη της καταπολέμησης της πορνείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ασφάλειας οι αλλοδαπές πόρνες όταν γυρίζουν στις πατρίδες τους «πουλούν» σε γυναίκες που πρόκειται να πάνε στην Τουρκία έναντι 10.000 δολαρίων τα τηλέφωνα των πελατών τους. Εξάλλου διαπιστώθηκε ότι από τις αλλοδαπές που απέκτησαν την τουρκική υπηκοότητα και ζουν στο Ουργκιούπ οι 14 ασχολούνται με την πορνεία και σύμφωνα με ελέγχους της Ασφάλειας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και από τα ποσά που εστάλησαν στο εξωτερικό προέκυψε ότι είχαν συνολικά αφορολόγητα έσοδα περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

2 σχόλια:

Al-X είπε...

Pera apo thn plaka, symfwnw apolyta me ton Tselik afenti! Einai tromera ta esoda apo aythn thn drasthriothta kai einai pisteyw e3airetika adiko na kerdizoyn kapoioi tosa xrhmata aforologhta ... sthn Toyrkia, sthn Ellada h kai opoydhpote alloy ...

OK, einai kommataki dyskolo na eleg3eis thn kinhsh sto bordelo h na metrhseis tis "pwlhseis" toy pezodromioy ... alla pisteyw oti pia stis meres mas opoy to 8ema den einai pia toso taboo oso palia 8a eprepe na vre8ei mia lysh kai na syneisferei kai ayto to kommati toy (se3oyalika) energoy plh8ysmoy ston kratiko proypologismo!!!

Moy rxontai twra skhnes sto myalo na eisai sto spiti me to kokkino fwtaki etoimos na "ekrageis" kai na bainei h omada ths SDOE kai na soy zhtoyn thn apodei3h soy ..... xexexe :)

Samarita είπε...

Κι εσύ θα τους απαντάς: Μισό να την τρυπήσω....:) :)