Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2006

Alpha TV. Άλλη μια άνοδος, Άλλη μια πτώση ?

Από την αρχή δεν εκτίμησα καθόλου αυτό το "μπάσιμο" του Alpha στα τηλεοπτικά πράγματα. Επιχείρησε να αποψιλώσει τα άλλα κανάλια από στελέχη και παρουσιαστές, δίνοντας όσο όσο.
Όμως δεν αρκούν μόνο τα λεφτά για να δουλέψει σωστά ένα κανάλι.
Θέλει υποδομή, οργάνωση, όραμα, στρατηγική και σχέδιο, αλλά και στελεχιακό δυναμικό με αλληλοεκτίμηση.
Αυτό που συνδέει τους εργαζόμενους στον Alpha είναι η ευκαιριακή συνεύρεσή τους, λόγω πρόθεσης του Αφεντικού να αλωνίσει στην TV.

Το έχουμε ξαναδεί το έργο στην ΠΑΕ Άρης.

Αναμένουμε δυστυχώς την αποσύνθεση του πύργου της Βαβέλ...

5 σχόλια:

Τουλκίδης Δήμος είπε...

Είναι από καιρό γνωστό σε όσους ασχολούνται, ότι ο κ. Κοντομηνάς θα μετέφερε κεφάλαια από την γνωστή ασφαλιστική του προς τον Alpha με σκοπό να δημιουργήσει έναν πόλο, αντίθετα στο πράσινο μπλόκ των υπολοίπων μέσω μαζικής αποβλάκωσης.
Μέσα στο γενικό πλαίσιο ανασυγκρότησης του Alpha και ενταξής του στους μεγάλους του παιχνιδιού έγιναν πράγματι κάποιες κινήσεις περισσότερο εντυπωσιασμόυ παρά ουσίας. αυτό όμως νομίζω ότι είναι μάλλον δευτερέυον.
ΟΜΩΣ.
Τυπάκια όπως ο Θέμος πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι το ιερό μέσο της τηλεόρασης, από το οποίο όχι απλά τζάμπα αλλά αμοιβόμενοι αδρά, μπορούν να αρθρώσουν μπαίνοντας μέσα σε κάθε σπίτι ό,τι παπαρόλα τους έρχεται στο μυαλό, δεν είναι τσιφλικι τους. Αυτοί, και πακέτο αρκετοί αλλοι όπως ο νεαντερταλ κακαουνάκης πρέπει κάποτε να πάρουν την θέση τους στην ίστορία.
Αφού είναι τόσο καλοι δημοσιογράφοι όσο λένε, ας, πάνε να βγάλουν κι άλλες εφημερίδες, χωρίς όμως 4 dvd δώρο, για να δούμε τελικά πόσοι θα δώσουν τα λεφτά τους για να τους διαβάσουν.

Samarita είπε...

Για το μεν Κακαουνάκη συμφωνώ. Είναι άλλωστε και θέμα ηλικίας...

Ο Θέμος όμως είναι άλλο κεφάλαιο...Επειδή τον παρακολούθησα στα πρώτα του βήματα (μαύρη τρύπα) και επειδή είναι στην πιο μεστή του ηλικία πιστεύω ότι έχει πολλά να δώσει.

Όσο για την εφημερίδα είσαι λίγο υπερβολικός. Αν ήταν μόνο τα dvd το μήλο της Κυριακής (πώς σκατά το λένε) θα ξεπουλούσε... Δεν έχω διαβάσει ποτέ μου Θέμα αλλά όσο περισσότερες εφημερίδες υπάρχουν τόσο το καλύτερο.

Παυλίδης Απόστολος είπε...

Είναι γνωστή η πολυσχιδής δραστηριότητα του κ. Κοντομηνά. Ελέγχει πλήθος επιχειρήσεων, ο ίδιος και η σύζυγος του κ.Παπαδήμα.

Κάποιες από αυτές, όπως π.χ. η Ευρωκλινική Αθηνών, την οποία διευθύνει η σύζυγος του, αποτελούν πρότυπα σωστής λειτουργίας στο είδος των υπηρεσιών που παρέχουν.
Αυτές κερδίζουν το θαυμασμό μας και αξίζουν το σεβασμό μας.

Υπάρχουν όμως και επιχειρησιακά εγχειρήματα του ιδίου, όπως π.χ. η ΠΑΕ Άρης και ο Alpha, όπου τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Η αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ Άρης μπορεί να στόχευε στην ικανοποίηση επιμέρους σχεδιασμών, κύρια όμως αποσκοπούσε στο "άνοιγμα" του ομίλου προς ευρύτερες λαϊκές μάζες.

Το εγχείρημα δεν πέτυχε τα αναμενόμενα και εγκαταλείφθηκε.
Σειρά είχε η τηλεόραση.

Ο όμιλος έχει δικαίωμα να ισχυρίζεται ό,τι θέλει στο business plan του. Να υπόσχεται ενδεχόμενα σε κάποιους, πως στοχεύει να αλλάξει το τηλεοπτικό σκηνικό, να δημιουργήσει νέο πόλο ενημέρωσης, να να να ...

Υπάρχει όμως η πραγματικότητα και αυτή δείχνει άλλα.

Ο Κοντομηνάς αυτό που θέλει είναι να κάνει το "κομμάτι" του. Ισχυρό το μέσο, πλατιά τα λαϊκά στρώματα στα οποία αποκτά πρόσβαση.

Δεν θα μπορούσε να το πει ανοιχτά και δημόσια. Αν έκρινε (δεν με αφορά) ότι έπρεπε να υποσχεθεί "χρωματισμό" στην υποτιθέμενη γραμμή του μέσου, αυτό φυσικά δεν θα ήταν άλλο ένα από τα ίδια, αλλά κάτι νέο, διαφορετικό.
Η πραγματικότητα και σε αυτήν την περίπτωση διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το "αποκαλυπτικό" και "έγκυρο" δελτίο του Alpha, είναι εκείνο, που με τη συνδρομή "φωτεινών παντογνωστών", όπως π.χ. Κακαουνάκης και Τράγκας, έφερε τις περισσότερες φορές σε δύσκολη θέση τη σημερινή κυβέρνηση και οδήγησε σε παραιτήσεις online.

Πέραν αυτών, ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα.

Από κει και πέρα, σε ό,τι αφορά το Θέμο και το Όλα Χ :

O Θέμος είναι γνωστός για τις πεποιθήσεις του πολιτικές και ποδοσφαιρικές και ποτέ δεν τις έκρυψε.
Δεν τις υιοθετώ, διαφωνώ σε μεγάλο βαθμό με απόψεις που έχει κατά καιρούς διατυπώσει, αλλά δεν θα του κλείσω το στόμα, επειδή συμβαίνει κάποια από τα λόγια του να μην μου χαιδεύουν τα αυτιά.
Επειδή ο τίτλος της εκπομπής είναι ΟΛΑ, θεωρείται προφανώς πως πρέπει και όλη η σάτυρα να είναι απολύτως αποδεκτή και αρεστή.

Και εν τέλει που είναι οι ύβρεις ?
Επειδή σχολιάζει με καυστικό ή μη τρόπο, τη Ναπολεώντια τακτική του Χατζηνικολάου ?
Τι είναι αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία ? (αναφέρομαι βέβαια σε δημοκρατικά καθεστώτα)
Δημοσιογράφος, Παρουσιαστής Ειδήσεων, Παρουσιαστής πολιτικής εκπομπής διαλόγου, Παρουσιαστής εκπομπής συνεντεύξεων, Διευθυντής Ενημέρωσης με παρέμβαση (online) όπου δη, Διευθύνων Σύμβουλος, Πρόεδρος.

Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της και ακούγεται σαν πολύ καλό ανέκδοτο...

The Dude είπε...

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά:
Όταν δουλεύεις κάπου και βριζεις τον Προεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και επιπλέον δουλεύεις τον κύριο μέτοχο τότε αργά ή γρήγορα θα απολυθείς.

Αυτό το ξέρεις εσύ και το ξέρουμε και όλοι μας.

Το θέμα είναι ότι αφού το ξέρεις, τότε γιατί το κάνεις?

Είτε λοιπόν είσαι ηλίθιος και δεν το κατάλαβες, είτε κάτι άλλο έχεις στο μυαλό σου και θέλεις να επιτύχεις. Και επειδή απ’ ότι φαίνεται ο Θέμος δεν είναι ηλίθιος δεν μένει παρά να δούμε που θα βρει δουλεια τώρα ή σε λίγο καιρό για να καταλάβουμε τι είχε στο μυαλό του…..

Τα υπόλοιπα, για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει είναι στη σφαίρα της θεωρείας η οποία καλή είναι αλλά μόνο για όσους είναι εκτός αγοράς (π.χ. σε πανεπιστήμια, ιδρύματα, δημόσιο, κλπ) οπου έχουν τον χρόνο να αναπτύσουν θεωρίες συνομισίας κλπ. Γι αυτούς λοιπόν περαστικά.

Για τους υπόλοιπους, να περιμένουμε λιγο να δούμε που θα δουλέψει (σσ από ποιόν θα πληρώνεται δηλαδή) και τότε θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Ας μην αντιδρούμε σαν ανεγκέφαλοι ελληνάρες. Ας περιμένουμε, ας σκεφτούμε και τότε ας καταλήξουμε.

Το έργο είναι ακόμα σε εξέλιξη….

Παυλίδης Απόστολος είπε...

Όλα όσα λέμε, ο καθένας χωριστά, έχουν βάση και περιέχουν αλήθειες.
Λέμε όμως λίγο διαφορετικά πράγματα.
Επιβάλλεται,όταν εργάζεσαι σε επιχείρηση, να σέβεσαι την Ιεραρχία. Δεν υπάρχει καμία διαφορετική άποψη για αυτό.
Έχει όμως σημασία, το αντικείμενο της δουλειάς σου και το σχετικό συμφωνητικό.
Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για σατυρική εκπομπή. Ο Θέμος είναι γνωστός από πολύ παλιά, για τον τρόπο που αρθρογραφεί και για τις απόψεις του. Έχει σχολιάσει Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και άλλους και δεν άνοιξε μύτη.
Σχολίασε τον Χατζηνικολάου και έγινε χαμός.
Στην ελεύθερη αγορά, φυσικά δεν υπάρχουν περιορισμοί στις επιχειρηματικές κινήσεις. Δεν είπα το αντίθετο.
Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις κινήσεις, σε αυτές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και σε άλλες που αποσκοπούν σε βραχυπρόθεσμα οφέλη.
Ο σχολιασμός που έγινε για κάποιες από τις κινήσεις του Κοντομηνά , δεν σημαίνει ότι τις θεωρώ παράνομες ή συνομωτικές. Κάθε άλλο.